پیگیری تصویب قوانین تسهیلکننده حمل و نقل چند وجهی در مجلس
قائم مقام وزیر راه و شهرسازی از پیگیری برای تصویب قوانین تسهیلکننده حمل و نقل چند وجهی در دولت و مجلس خبر داد.
به گزارش بنانیوز ؛ علی محمد نوریان با اعلام اینکه برای نخستین بار در دولت یازدهم مسئولان مدهای مختلف حمل و نقل به این نتیجه رسیدهاند که با همدلی برای حمل ونقل چند وجهی برنامه ریزی کنند، اظهار کرد: سهم حمل و نقل ایران از تجارت جهانی ۱۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد دلاری بسیار پایین است؛ رتبه کشور روسیه در این زمینه هشتم، عربستان مقام سیزدهم و ایران جایگاه پنجاهم را دارد.
وی گفت: حمل کالا از کانال سوئز به دلیل تهدیدهای اخیر و مشکلات مصر موجب شد کشورهای پیشرفته برای حمل کالای خود دنبال مسیر جایگزین باشند که ایجاد کریدور تراسیکا طراحی شد تا حمل کالا سریع و مطمئن انجام شود و ایران تلاش کرد تا جایگاهی در این کریدور داشته باشد.
نوریان اظهار کرد: مسئولان حمل و نقلی باید با یکدیگر هماهنگ کار کنند و رقیب یکدیگر نباشند که تلاش می کنیم کمیته یا دفتر مشترکی در ستاد وزارتخانه ایجاد و لایحه ای نیز برای این کار تهیه شود.
قائممقام وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: تقریبا تمام برنامهریزان اتفاق نظر دارند که محور توسعه باید حوزه ریلی باشد که باید در این زمینه به حداقلهای جهانی برسیم.
وی گفت: تشکلهای حرفهای باید تقویت شوند و توسعه یابد و با جهتگیری هدفمند و پشتیبانی وزارت راه و شهرسازی می توانند سهم کشور را افزایش دهند که در این زمینه جلوگیری از رقابتهای مضر بین بازیگران و دستاندرکاران مدهای حمل ونقلی ضروری است و اگر این مدلی ایجاد نشود به هدف نخواهیم رسید.
قائممقام وزیر راه و شهرسازی گفت: باید بتوانیم پیوست مناسبی را به ساختارهای حمل و نقل بین المللی داشته باشیم و در این زمینه نیاز به سیستم یکپارچه حمل نقل از تاجر به تاجر، گمرک به گمرک و گمرک به تاجر داریم و موراد جنبی و پشتیبانی نیز میتوانند نقش آفرین باشند.
نوریان با تاکید بر اینکه باید فضای مناسب کسب و کار در حمل و نقل چندوجهی ایجاد شود، گفت: محور اصلی توسعه حمل و نقل چندوجهی توسعه خط آهن و ایجاد بنادر خشک است.
نظرات