ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر تا پایان برنامه پنجم به ۲۱۰ میلیون تن میرسد
رییس سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه به طور متوسط سالانه ۵۰۰ میلیارد تومان از منابع درآمدی خودمان را صرف توسعهی زیرساختهای بنادر و تجهیز بنادر میکنیم گفت: ظرفیت تجاری بنادر کشور در هشت سال اخیر به ۱۸۴ میلیون تن رسیده است.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) عطاالله صدر در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان اینکه ۱۱ بندر اصلی و تجاری داریم که ظرفیت تخلیه و بارگیری این بنادر تا پایان سال ۹۱ حدود ۱۸۴ میلیون تن بود گفت: هم چنین ظرفیت جابهجایی مسافر در بنادر تا پایان سال ۹۱، به میزان ۱۴ میلیون نفر- سفر بود و طول سواحل کشور براساس مطالعات مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی با مقیاس یک بیستوپنج هزارم حدود پنج هزار و ۸۰۰ کیلومتر است.
وی با بیان اینکه تا پایان سال پنجم برنامه توسعه ظرفیت بنادر به ۲۱۰ میلیون تن در سال میرسد افزود: این ظرفیت در حال حاضر ۱۸۶ میلیون تن است.
معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین با بیان اینکه در حال حاضر سالانه حدود ۲۰ میلیون تن کالا در بنادر کشور ترانزیت میشود که تا پایان برنامه پنجم این ظرفیت باید به ۵۰ میلیون تن افزایش یابد، از افزایش بیش از پنج درصدی ظرفیت بنادر در سال جاری خبر داد و گفت: توسعه بنادر در سال جاری و در ادامه بحث توسعه تجارت از راههای آبی کشور با جدیت پیگیری میشود.
وی با اشاره به اجرای فاز اول طرح توسعه در بندر امیرآباد نیز گفت: فاز دوم طرح توسعه این بندر با حدود ۱۳۰ میلیون دلار سرمایهگذاری در حال اجراست که ظرفیت این بندر را از پنج میلیون تن به ۱۰ میلیون تن میرساند.
افزایش ظرفیت ایجاد شده طی هفت سال و نیم اخیر در ناوگان تجاری دریایی بیش از دو میلیون و ۹۱ هزار تن بود؛ قبل از این، ظرفیت ناوگان تجاری دریایی یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن بود و بر این اساس متوسط عملکرد سالانه افزایش ظرفیت طی سالهای گذشته با رشد ۹۴ درصدی همراه بوده و حمل بار در کشور نیز از ۲۸۲ میلیون تن در سال ۸۴ به ۴۰۵ میلیون تن در سال ۹۲ رسیده است.
نظرات