موانع کپیبرداری از ساختار شهرداریهای دنیا
معاون برنامهریزی و توسعه شهری شهرداری تهران گفت: ویژگیها و ساختارهای قانونی شهرداریهای دنیا با ما متفاوت هستند. انتخاب شوراها، انتخاب شهردارها، بخش وظایف، همه اینها تفاوتهای بنیادی با کلان شهر تهران دارند و تا زمانی که همه ویژگیهای ما شبیه آنها نشود، نمیتوانیم از آنها کپی برداری کنیم، لذا میتوان با بومی سازی برای کلان شهر تهران، از شیوههای مدیریتی استفاده کرد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) دکتر سید مناف هاشمی درهمایش سراسری تحول اداری با اشاره به اقدامات هفت سال گذشته شهرداری تهران، افزود: قرار است امروز کارنامهای از کارهای شهرداری را ارائه دهیم تا تهران الگویی برای دیگر شهرها شود. طبیعتا کارهایی که در تهران نتیجه داده در دیگر شهرها هم نتیجه میدهد.
وی با اشاره به همایش مدیریت شهری ۱۴۰۴ که سال گذشته برگزار شده است، تصریح کرد: قرار است تا سال ۱۴۰۴ به افقهایی در مدیریت شهری برسیم و اگر این اتفاق نیفتد یعنی موفق نبودهایم. این همایش هم در راستای همان همایشهاست. همچنین در این همایش جشنواره تقدیر از برگزیدگان تحول اداری نیز برگزار میشود.
هاشمی با نمایش اسلایدهایی در زمینه مدیریت شهری به دیدگاههای امام خمینی (ره) در رابطه با اصلاح نظام اداری و ابلاغیه رهبر معظم جمهوری اسلامی در خصوص سیاستهای کلی نظام اداری در سال ۸۹ پرداخت و گفت: این ابلاغیه شامل ۲۶ ماده بود که شش ماده آن به شکل مشخص با مدیریت شهری مرتبط است که اگر این شش بند را مدیران شهری در دستور کار خود قرار دهند، میتوانند در کار موفق باشند. همچنین متناسب با این بندها، چشم اندازهای شهر تهران را در طرح جامع شهری تهران که سال ۸۶ تصویب شد، قرار دادیم.
وی ضمن اشاره به رویکردهای تحول سازمانی شهرداری تهران ادامه داد: تاکید بر تدوین برنامههای عملیاتی بلند مدت و میان مدت در شهرداری تهران، هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای روز و فناوریهای اطلاعات و تحقق شعار شهر الکترونیک از جمله این تحولات هستند. همچنین میتوان از اهداف برنامه تحول در نظام مدیریت اجرایی به افزایش کارایی، بهرهوری سرمایه انسانی، منابع فیزیکی شهرداری تهران و افزایش رضایت شهروندان در دریافت خدمات و اطلاعات اشاره کرد.
هاشمی افزود: تا سال ۲۰۲۵ میلادی، ۸۰ درصد کل جمعیت جهان در شهرها زندگی خواهند کرد، لذا حوزه مدیریت شهری باید خودش را به معضلات شهری برساند و در راستای حل آنها گام بردارد.
هاشمی در ادامه با اشاره به شهرداریهای دیگر کشورها بیان کرد: ویژگیها و ساختارهای قانونی شهرداریهای دنیا با ما متفاوت هستند. انتخاب شوراها، انتخاب شهردارها، بخش وظایف، همه اینها تفاوتهای بنیادی با کلان شهر تهران دارند و تا زمانی که همه ویژگیهای ما شبیه آنها نشود، نمیتوانیم از آنها کپی برداری کنیم، لذا میتوان با بومی سازی برای کلان شهر تهران، از شیوههای مدیریتی استفاده کرد.
معاون برنامهریزی و توسعه شهری شهرداری تهران عنوان کرد: در راستای چابک سازی مدیریت شهری ۲۰ شرکت در حال واگذاری و ادغام هستند. ۱۰ شرکت نیز در حال تصویب. همچنین سرویسهای دفتر خدمات الکترونیک را از دو سرویس به ۴۱ سرویس افزایش دادهایم. در حوزه تحصیلات نیز تعداد کارمندان شهرداری با مدرک فوق دیپلم در سال ۹۱ از ۲۹ درصد به ۵۸ درصد افزایش یافتند که این امر یکی از تحولات در حوزه اداری بوده است.
وی در ادامه افزود: ۸۰ درصد بودجه تمام سازمانها جاری و ۲۰ درصد نیز عمرانی است، اما در شهر تهران ۸۲ درصد بودجه به عمران و نگهداشت محیط زیست اختصاص مییابد، به طوری که بودجه جاری به سمت کاهش و بودجه عمران به سمت افزایش حرکت میکند.
مناف هاشمی در پایان گفت: همچنین در تدوین بودجه، سهم بودجهای جنوب و شرق تهران بیشتر در نظر گرفته شد.
نظرات