گزارش مدیریت شبکه انتقال برق فرانسه در رابطه با تحول انرژی تا سال ۲۰۵۰

گزارش مدیریت شبکه انتقال برق فرانسه در رابطه با تحول انرژی تا سال ۲۰۵۰

در ابتدای ژانویه ۲۰۲۵، آژانس بین‌المللی انرژی و شبکه انتقال برق فرانسه مطالعه‌ای درباره شرایطی ارائه کردند که این امکان را فراهم می‌کند که شهرها سال ۲۰۵۰ به یک ترکیب ۱۰۰ درصدی انرژی‌های تجدیدپذیر دست یابند. در این تحقیق، صحبت از زندگی با ۱۰۰٪ انرژی های تجدید پذیر در فرانسه است به شرطی که همانطور که این دو آژانس تصریح کردند در سال های آتی سه مشکل عمده حل شود.

اولین مورد، متناوب بودن تولید انرژی‌های تجدیدپذیر از طریق ذخیره‌سازی برق و راه‌حل‌هایی است که انعطاف‌پذیری بیشتری را در تقاضا مدیریت می‌کند. هنگامی که این نکته حل شد، این سوال وجود دارد که شبکه برق چگونه به پاسخگویی به تغییرات تولید و مصرف تطبیق پیدا کند و در نهایت، هنگامی که این مشکل نیز حل شود، این سوال مهم در مورد هزینه و امکان صنعتی دو نکته اول در یک بازه زمانی کوتاه وجود خواهد داشت.

این گزارش موقت که توسط دولت تهیه شده است، قرار بود با گزارش گسترده‌تری که شبکه انتقال برق با عنوان "انرژی آینده ۲۰۵۰" رونمایی کرد و هدف آن شبیه‌سازی فرضیه‌هایی است که به فرانسه اجازه می‌دهد تا سال ۲۰۵۰ به کربن خنثی دست یابد دنبال شود. این موضوع در زمان مناسبی با توجه به بحران انرژی که این کشور در حال حاضر با آن روبه‌رو است، به ما یادآوری می‌کند که یک ترکیب انرژی محلی و کم کربن یک الزام اقلیمی بوده و همچنین عامل استقلال در برابر کشورهای تولیدکننده هیدروکربن بشمار می رود.

۶ سناریو برای ترکیب انرژی آینده فرانسه

شبکه انتقال برق در کار خود ۶ سناریو از گزینه "۱۰۰٪ انرژی تجدیدپذیر" گرفته تا گزینه "۵۰٪ انرژی تجدیدپذیر" را مورد مطالعه قرار داد. در هر سناریو، سهم هیدرولیک و بیوانرژی ثابت می‌ماند (بین ۱۲ تا ۱۳ درصد). از سوی دیگر، هسته‌ای از ۵۰ درصد به صفر درصد، خورشیدی از ۱۳ درصد به حداکثر ۳۶ درصد و بادی از حداقل ۲۵ درصد به حداکثر ۵۲ درصد می‌رسد. سپس هر سناریو را بر اساس یک پارامتر مضاعف مطالعه می‌کند : اول، پایبندی به استراتژی ملی کربن کم که مستلزم کاهش مصرف کلی انرژی از ۱۶۰۰ تراوات ساعت به ۹۳۰ تراوات ساعت است. سپس افزایش سهم برق در این میزان از مصرف انرژی.

امروزه، الکتریسیته سهم کمی از انرژی مصرف شده در فرانسه را تشکیل می‌دهد که بیش از ۶۰ درصد آن از سوخت‌های فسیلی تامین می‌شود. اما در آینده، برای جایگزینی گاز و نفت در بخش‌های حمل‌ونقل، صنعت و ساخت‌وساز، برق منبع اصلی انرژی آنجا خواهد شد و احتمالاً ۵۵ درصد از مصرف انرژی را تشکیل خواهد داد. بنابراین بایستی به طور کلی انرژی کمتری مصرف کرده و سهم برق را در این مصرف افزایش دهند.

علاوه بر این، منبع اصلی برق این کشور، یعنی انرژی هسته‌ای، ناوگانی است که در هر مقطعی باید تعطیل شود. خاویر پیچاکزیک می‌گوید: "ما با یک چالش دوگانه روبرو هستیم. اولین مورد تولید برق بیشتر برای جایگزینی نفت و گاز فسیلی است. دومی صرفاً فرانسوی است: بایستی جایگزینی جهت تولید نسل دوم ناوگان هسته‌ای که به دلایل صنعتی تا سال ۲۰۶۰ تعطیل می‌شود، پیدا کنیم. ازاین‌رو این سوال فوری مطرح می‌شود که باید روی کدام ابزار تولید تمرکز کرد".

با هر سناریویی، انرژی‌های تجدیدپذیر را به طور گسترده توسعه دهید.

اولین درس این مطالعه این است که هر سناریویی که توسط مقامات دولتی انتخاب شود، دستیابی به کربن خنثی در سال ۲۰۵۰ را مستلزم سرمایه‌گذاری سنگین در انرژی‌های تجدیدپذیر می‌داند.

بنابراین، سناریویی با ۲۶ درصد انرژی هسته‌ای برابر است با ۱۱ برابر توسعه انرژی خورشیدی، ۳.۳ توسعه انرژی بادی خشکی و در خدمت قرار دادن ۴۵ گیگاوات نیروی بادی دریایی (در مقایسه با صفر درصد امروز). سناریویی با ۵۰ درصد انرژی هسته ای همچنان به ۷ برابر فتوولتائیک بیشتر و ۲.۵ برابر نیروی بادی در خشکی و همچنین ۲۲ گیگاوات نیروی بادی دریایی نیاز دارد. در نهایت، یک سناریوی ۱۰۰٪ تجدیدپذیر حاکی از توسعه قابل توجه انرژی باد و فتوولتائیک، در سطحی است که شبکه انتقال برق آن را در اروپا بی سابقه توصیف می‌کند.

واقعیت جالب دیگری که توسط شبکه انتقال برق در این مطالعه برجسته شده است: سهم هیدروژن با کربن کم (که خود از برق تولید می‌شود) باید با افزایش نسبی انرژی‌های تجدیدپذیر به طور قابل‌توجهی افزایش یابد. اولاً، به این دلیل که یک مزیت جهت کربن‌زدایی فعالیت‌هایی است که برق‌رسانی به آنها دشوار است (به‌ویژه در صنعت)، سپس هیدروژن را به یک حامل ذخیره انرژی تبدیل می‌کند. اما این نیز پیامدهایی دارد؛ زیرا سناریویی با مولفه‌های هیدروژنی قوی نیاز برق ما را ۱۰۰ تراوات ساعت در سال افزایش می‌دهد.

بدین ترتیب، نیاز به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با هر سناریویی که در نظر گرفته شده باشد، بر این واقعیت استوار است که مصرف انرژی در فرانسه تا حد زیادی به سوخت‌های فسیلی مرتبط است. انرژی هسته‌ای، اگرچه ۷۰ درصد از برق مصرفی آنجا را تشکیل می‌دهد، اما کمتر از ۲۰ درصد مصرف نهایی انرژی را شامل می‌شود.

منبع:

https://www.rte-france.com/analyses-tendances-et-prospectives/bilan-previsionnel-2050-futurs-energetiques

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات