به گزارش شهریار ، جوانشیر خیری در جریان برگزاری اولین جلسه تدوین و تهیه هشتمین شماره فصلنامه " تبریزپژوه " با موضوع تاب آوری شهری به لزوم لحاظ پیوست مطالعاتی اجرای پروژه های شهرداری تبریز اشاره کرد و گفت: این فصلنامه با هدف تقویت توان مطالعاتی توسط معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به انتشار هفت شماره از این فصلنامه با رویکرد های مدیریت بحران و پیشگیری از سوانح طببعی، مدیریت فضای سبز شهری، گردشگری، سلامت و بهداشت شهری، محیط زیست_محلول یخ زدایی بجای نمک پاشی، سرمایه گذاری و مشارکت و شهر هوشمند افزود: هشتمین شماره فصلنامه " تبریزپژوه " با موضوع تاب آوری شهری در حال تدوین است.
خیری اظهار کرد: تحمل و پایداری یک شهر با شاخص ها و استانداردهای جهانی و بر اساس الزامات شهر تاب آور مورد سنجش قرار می گیرد و ضرورت دارد نتایج مطالعاتی با هدف تقویت زیرساخت های شهر تبریز در برنامه های بلند مدت، سیاست های کلان و اجرای پروژه های عمرانی بکارگیری شود.
وی با تشریح شاخص های یک شهر تاب آور ادامه داد: بلایای طبیعی( زلزله، سیل، طوفان و...)، تغییرات زیست محیطی طبیعی و مصنوعی، تاثیر گذاری عملکرد انسان بر محیط زیست، معضلات شهری (ترافیک، آلودگی هوا، ساخت و ساز های مجاز و غیر مجاز، حاشیه نشینی)، معضلات فرهنگی و اجتماعی (بزهکاری ها، تکدی گری، تاثیرات مشاغل مزاحم) باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس گروه مطالعات و پژوهش شهرداری تبریز اسکان جمعیتی و تدفین متوفیان، در زمان حوادث غیرمترقبه، عملکرد و مدیریت حوزه های خدمات شهری(آتش نشانی، پسماند و مدیریت بحران)، نظارت و پشتیبانی حوزه شهرسازی در زمینه ساخت و ساز را از دیگر شاخص های یک شهر تاب آور بر شمرد.
خیری در جریان این جلسه از نمایندگان حوزه های مرتبط در شهرداری تبریز خواستار شد تا مطالعات، پژوهش ها، برنامه و اقدامات انجام یافته در این خصوص را دراختیاردبیرخانه فصل نامه "تبریز پژوه" ارائه کنند.
تشکیل کارگروه پژوهشی و مطالعاتی، ایجاد سامانه تخصصی پژوهشی و مطالعاتی و اتخاذ راهکارهای تشویقی برای همکاران ارائه دهنده مقالات پژوهشی که مورد تایید و در فصل نامه چاپ می شوند، از موارد مطروحه در این جلسه بود.
نظرات