جلوگیری از مرگ ماهی‌ها در سد انحرافی دز

جلوگیری از مرگ ماهی‌ها در سد انحرافی دز

به‌ گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، مدیر امور بهره‌برداری از شبکه‌های غرب دز شرکت بهره‌برداری از شبکه‌های آبیاری شمال خوزستان با اعلام این خبر افزود: معمولا در این فصل، ماهی‌های خروجی از درب قوسی شکل دریچه تخلیه سد، برخلاف مسیر جریان آب به سمت بالا جهش کرده و به‌دلیل شکل فیزیکی درب، در سطح قوسی شکل آن گیر کرده و تلف می‌شوند.
"اکبر عباسپور" تاکید کرد: در این راستا با هماهنگی معاونت شبکه‌های آبیاری و زهکشی سازمان آب و برق خوزستان، فنس‌های فلزی بر بدنه قوسی شکل درب تخلیه نصب شده و شرایطی فراهم شد که ماهی‌ها پس از جهش، با حصار توری برخورد کرده و دوباره به مسیر آب رانده شوند.
سد انحرافی دز در ۶ کیلومتری پایین دست سد تنظیمی دز با طول ۳۹۴ متر و ارتفاع ۴ متر به منظور هدایت آب مورد نیاز کانال‌های اصلی مناطق شرق و غرب رودخانه دز طراحی شده است.
رودخانه دز به عنوان سومين رودخانه پرآب كشور و شاهرگ حيات اقتصادي شمال خوزستان نقش اساسي و مهمي در پويايي اكوسيستم و محيط زيست منطقه و نيز توليد بيش از پنج ميليون تن انواع محصولات زراعي و باغي در شمال استان خوزستان دارد.
انواع آبزيان رودخانه و پستانداران آبي رودخانه در اكوسيستم شيرين رودخانه دز زيست مي‌كنند كه شامل انواع ماهيان رودخانه از جمله ماهي شيربت، برزم و كپور ماهي و انواع ديگر موجودات ريز آبي و كف آبزي است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات