تخریب سردر کارخانهی کبریت در زنجان
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان گفت: تخریب سردر کارخانهی کبریت بهدلیل عقبنشینی خیابان بود و فقط به چهار متر عقبتر انتقال مییابد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) یحیی نقیزاده محجوب در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با تمهیدات در نظر گرفتهشده، در تلاش هستیم موزهی صنعت و معدن استان زنجان را در دههی فجر یا در دور چهارم سفرهای رییسجمهور به بهرهبرداری برسانیم.
او با بیان اینکه جابهجایی بنا جزو یکی از اصول مرمت و بازسازی است، ادامه داد: در بازسازی و احیای یک بنا باید به مسائل مهمی از جمله زیبایی و ضرورتهای شهری توجه ویژهای داشت. انتقال سردر کارخانهی کبریتمدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان گفت: تخریب سردر کارخانهی کبریت بهدلیل عقبنشینی خیابان بود و فقط به چهار متر عقبتر انتقال مییابد. نیز در راستا بوده است.
وی با اشاره به اینکه سردر موزهی صنعت و معدن با همان مصالح و نقشه ساخته خواهد شد، بیان کرد: پس از گذشت چندماه، سردر جدید این مجموعه به بخش جداناپذیر آن تبدیل میشود. همچنین در بزرگ آهنی این کارخانه در حال مرمت و بازسازی است و پس از ساخت سردر، روی آن نصب میشود.
نقیزاده با بیان اینکه خوشبختانه سرانجام بخش خصوصی به مرمت بناهای تاریخی و باستانی رغبت نشان داد، گفت: یکی از بزرگترین موفقیتهای این طرح میراث فرهنگی، ورود بخش خصوصی یعنی اتاق بازرگانی است و کل اعتبار مرمت این مجموعه، از محل اعتبارات این بخش تأمین شده است.
او از راهاندازی خط تولید کبریت این کارخانه خبر داد و اظهار کرد: از میان چهار خط تولید موجود، دستگاههای دو خط تولید بهطور کلی از بین رفته و دو خط تولید دیگر نیز بهطور ناقص موجود بود. با تمهیدات در نظر گرفتهشده، همهی ابزار و دستگاهها به کار گرفته شدند و یک خط تولید کامل در این موزه بازسازی و احیا شد.
مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان زنجان با اشاره به اقلیم سرد و خشک استان زنجان، افزود: تا کنون بیش از ۹۵ درصد مرمت ساختمان کارخانهی کبریت به پایان رسیده است، ولی بهدلیل کاهش شدید دما، در نصب سنگفرشها و تکمیل محوطه با مشکل روبهرو بوده و فقط شاهد ۶۵ درصد پیشرفت کار بودهایم.
نظرات