بررسی الگوهای شهرهای ایرانی اسلامی

بررسی الگوهای شهرهای ایرانی اسلامی

http://www.bananews.ir/مرکز معماری حوزه هنری اولین نشست از سلسله نشست‌های معماری را با موضوع «بررسی الگوهای شهرهای ایرانی اسلامی» برگزار می‌کند.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) امیر محمد خانی ـ مدیر مرکز معماری حوزه هنری ـ با اعلام این خبر افزود: مساله مهمی که امروزه در معماری کشورمان به معضلی جدی تبدیل شده است ،نبود الگویی جامع و کامل برای معماری کشورمان است که طی فرآیندی به هم پیوسته محقق خواهد شد.

به گفته او، این فرایند دارای قطعاتی است که قطعه اول همفکری اندیشمندان را پیرامون معماری ایرانی ـ اسلامی شامل می‌شود. در این مسیر رهبری الگویی خاص می‌تواند این اندیشه‌ها را در یک جهت قرار دهد. همانند الگوسازی‌های مختلفی که مقام معظم رهبری در هر زمینه‌ایی چه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی بر آنها تاکید دارند.

محمدخانی تصریح کرد: الگوسازی برای پوشش ایرانی و یا حتی الگوسازی برای دانش‌ ایرانی نمونه‌هایی هستند که نهادهای مختلف، مسئول تحقیق و بررسی در مورد آنها شده‌اند و نتیجه این برنامه‌ریزی آن است که در آینده‌ایی نزدیک با داشتن الگوهایی که زایده اندیشه نخبگان ایرانی است مسیر توسعه و پیشرفت را با سرعت بیشتری طی کنیم.

مدیر مرکز معماری حوزه هنری در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: پیدا کردن الگوهای معماری ایرانی ـ اسلامی مبتنی بر ارزش‌های دینی و ملی که تا حدودی می‌توان آن را در معماری گذشته پیدا کرد و از سوی دیگر توجه به معماری مربوط به نیازهای امروز با رویکردی آینده‌نگرانه در معماری از جمله اهدافی است که در سلسله نشست‌های معماری به آنها خواهیم رسید.

رئیس دانشکده معماری سوره همچنین توجه به گفتمان و افکار غالب میان ایرانیان را که به صورت مشترک تمامی ایرانیان به آنها اعتقاد دارند، مثل شاخص‌های ظلم ستیزی،عدالت خواهی،استقلال طلبی وخود باوری را در ارائه الگوی معماری بسیار تایین کننده دانست و از سوی دیگر توجه به نگاه‌های خلاقانه اندیشمندان و اساتید را در این نشست‌ها بسیار مهم قلمداد کرد.

محمد خانی درباره دلیل انتخاب بررسی الگوهای شهرهای ایرانی اسلامی به عنوان اولین موضوع در نشست‌های معماری گفت: از آنجا که شهرهای ایران علاوه بر نگاه‌های مشترک اهالی آنها، دارای فضای اقلیمی خاص خود هستند در نتیجه معماری در شهرهای گذشته ما با توجه به اقلیم هر ناحیه متفاوت از دیگر نواحی بوده است. همانند وجود بادگیرها و یا طراحی محلات در برخی شهرها که ما سعی می‌کنیم در این نشست‌ها با گرداوری پژوهش‌ها و مطالعات اساتید و اندیشمندان در این حوزه که به صورت فراخوانی در دانشگاه‌ها و مراکز عمومی اعلام گردیده است الگوهای قابل توسعه را در شهرهای ایران پیدا کنیم و با این جمع‌بندی به الگوی خاص برسیم.

علاقه‌مندان به مباحث معماری می‌توانند برای شرکت در این نشست‌ها به نشانی خیابان انقلاب، انتهای خیابان فلسطین جنوبی، کوچه لقمان الدوله عدهم، پلاک ۷ مراجعه کنند.

 

 

    نظرات