آب سدماملو به دروازههای پایتخت رسید
قائم مقام وزیر نیرو با اعلام اینکه عملیات انتقال آب سد ماملو برای انتقال به پایتخت در مراحل پایانی خود قرار دارد، گفت: نحوه و زمان دقیق استفاده از آب ماملو بستگی به ذخیره آبی و بارندگی دارد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) علی ذبیحی در گفتگو با مهر از انجام آخرین اقدامات برای انتقال آب سد ماملو به پایتخت جهت استفاده شرب خبر داد و گفت: کارهای پایانی این طرح در دست انجام است و هم اکنون اقدامات آن نهایی شده است.
قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر اینکه در قالب یک برنامه زمانبندی انتقال آب از سد ماملو به تهران دنبال خواهد شد، اظهار داشت: البته زمان دقیق این انتقال و آغاز استفاده از آن در پایتخت بستگی به ذخیره آبی پشت سد ماملو دارد.
ذبیحی یکی از تاثیرگذارترین موارد در انتقال زودهنگام آب سد ماملو به تهران را بارندگی ها و جمع شدن آب در پشت سد اعلام کرد و افزود: از این طریق می توان متناسب با ذخیره آب، انتقال به تهران را انجام داد.
این مقام مسئول در وزارت نیرو خاطر نشان کرد: بنابراین در حال حاضر همه چیز در دست آماده شدن است و امیدواریم که حجم آب هم به حد نرمال خود برسد که بتوانیم از آن در پایتخت استفاده کنیم.
محمد پرورش نیز در این خصوص گفت: خط انتقال آب سد ماملو تا ورودی تهران آماده بهره برداری شده است و طرح بزرگ و مهم آبرسانی به تهران با استفاده از آب سد ماملو در ۶ماهه نخست سال آینده نهایی می شود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران اظهار داشت: کار ساخت خط انتقال آب سد ماملو به طول ۴۵ کیلومتر تا ورودی شهر تهران به پایان رسیده و آماده بهره برداری است. وی افزود: تامین آب تهران از طریق سد ماملو یکی از پروژههایی است که سالها در دست برنامه ریزی بوده و اکنون نیز در اولویت کار قرار دارد.
دو مخزن به گنجایش ۹۰ و ۱۸۰هزار مترمکعب برای استفاده از آب سد ماملو در تهران پیشبینی شده است. این دو مخزن در شرق و دیگری در غرب تهران احداث خواهد شد که گنجایش مخزن شرق۹۰ هزار مترمکعب و مخزن غرب نیز ۱۸۰هزار مترمکعب است.
همچنین دو خط لوله با قطر ۱۶۰۰میلیمتر نیز برای استفاده از آب این سد در زمین قرار داده شد. احداث یک تونل به طول ۷۰۰ متر در مسیر انتقال آب سد ماملو به تهران نیز انجام شده است.
هم اکنون سد ماملو نزدیکترین سد به پایتخت است که در ارتفاع ۸۵ متر و طول تاج ۸۰۸ متری ساخته شده است. این سد سرریز سدهای لتیان، جاجرود، فیروزکوه و دماوند را تا ظرفیت ۲۴۰ میلیون مترمکعب جمعآوری خواهد کرد که ۱۲۰ میلیون مترمکعب آن برای تامین آب شرب تهران در نظر گرفته شده است.
نظرات