ساخت پوشش محافظ از بناها در برابر باران اسیدی
ساخت پوشش محافظ از بناها در برابر باران اسیدی که می تواند در عدم تخریب بناهای تاریخی کاربرد جدی داشته باشد، توسط کیمیا کلانتری خاندانی دانش آموز سال اول دبیرستان در نمایشگاه راه و شهرسازی ارائه شد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) کیمیا کلانتری، پژوهشگر این اختراع با حضور در نمایشگاه بزرگ راه،شهرسازی و صنایع وابسته گفت: سالانه بناهای تاریخی زیادی بر اثر باران های اسیدی آسیب جدی می بینند و تا به اکنون اقدام موثر و ارزانی برای حفاظت از این بناها انجام نشده است.یا در برخی از موارد از پوشش پلاستیکی یا برزنتی استفاده می شده که این پوشش ها دایمی نیستند و به ظاهر بنا آسیب می زنند.
وی در ادامه گفت: برای ساخت این محلول که به صورت اسپری شده و یا پخش کردن با قلم مو استفاده می شود باید تولوئن که حاوی حلالی متداول با فرمول C7H8 است و برای حل کردن رنگ و صمغ و رزین به کار می رود را با یونولیت که نوعی پلیمر متداول با نام علمی پلی استیرن است مخلوط می کنیم تا محلول به دست اید و بعد محلول بدست امده را با روش های مذکور به کار می بریم و بعد منتظر می مانیم که تبخیر شود و با روشهای متداول افزایش سرعت تبخیر مواد را بخار می کنیم. پوششی که بر روی سطح تشکیل می شود در برابر اسیدهای الی و معدنی مقاوم است. کلانتری در ادامه افزود: این اختراع به ظاهر بنا اسیب نمی رساند ارزان است و صرفه اقتصادی نیز دارد و می توان ان را به مدتی طولانی روی بنا حفظ کرد.
کلانتری در ادامه گفت: در خارج از کشور الیاف به نام نانوسیل تولید می شود که نسبت به این پوشش قیمت خیلی گرانتری دارند در حالیکه یک لیتر از این محلول که می تواند ۵۰ متر مربع را پوشش دهد بالغ بر ۶ هزار تومان است.
نظرات