افزایش ۱۸درصدی مصرف گاز خانگی در آذرماه
مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز از رشد ۲۶ درصدی مصرف گاز در آبانماه و افزایش ۱۸ درصدی آن در آذرماه سال جاری خبر داد.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir)، حسن منتظرتربتی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۰ تاکنون ۱۲۵ میلیارد مترمکعب گاز عرضه شده، پیشبینی کرد که این رقم تا پایان امسال به ۱۷۵ میلیارد مترمکعب برسد.
وی درعین حال هشت میلیارد مترمکعب از گاز عرضه شدهی امسال را گاز وارداتی کشور دانست و با اشاره به اینکه این رقم نسبت به سال گذشته ۲٫۵ میلیارد مترمکعب افزایش داشته است، گفت: از مجموع گاز عرضهشده در کشور ۵۰ میلیون مترمکعب در بخش خانگی و تجاری، ۳۵ میلیون مترمکعب در نیروگاهها، و ۲۲ میلیون مترمکعب به واسطهی صنایع عمده مورد استفاده قرار گرفته و ۷ میلیارد مترمکعب هم صاردات گاز کشور به ترکیه بوده است.
منتظرتربتی در ادامه با اشاره به کاهش پنج درجهای هوا در آبانماه امسال، این سرما را در ۴۵ سال گذشته بیسابقه دانست و اظهار کرد: کاهش دما تاثیر بسزایی بر روی افزایش مصرف گاز در ماههای آبان و آذرماه داشته و بهطور کلی میتوان گفت که مصرف گاز این دو ماه بهطور متوسط روزی ۶۰ میلیون مترمکعب بیشتر از سال گذشته بوده است.
وی با بیان اینکه در آبانماه ۲۶ درصد و آذرماه ۱۸ درصد افزایش مصرف گاز نسبت به سال قبل وجود داشته است، یادآور شد: با افزایش هشت درصدی شبکهی گازرسانی بخشی از این افزایش مصرف قابل توجیه است.
مدیر دیسپچینگ شرکت گاز ادامه داد: اگر رشد هشت درصدی شبکه گاز را در نظر بگیریم در مجموع می توان گفت که رشد مصرف آبان ماه حدود ۱۸درصد بوده است.
منتظرتربتی با بیان اینکه بهطور متوسط در آبانماه هر یک درجه کاهش دما موجب افزایش ۱۰ میلیون مترمکعبی گاز در طول روز شده است، یادآور شد: اگر بخواهیم تاثیر کاهش دما را حذف کنیم، شاید بتوان گفت که در این دو ماه مردم سه تا پنج درصد در مصرف گاز صرفهجویی کردهاند.
وی در پاسخ به سوالی که دربارهی تاثیر هدفمندی یارانهها بر کاهش مصرف مطرح شده بود، گفت: اگرچه نمیتوان تمام کاهش مصرف را مربوط به هدفمندی یارانهها دانست، اما قطعا این طرح تاثیرگذار بوده و در کنار آن فرهنگسازی صورت گرفته در جامعه هم کمک کرده است تا مصرف گاز کاهش یابد.
مدیر دیسپچینگ شرکت گاز با بیان اینکه اکنون حدود ۸۰ مترمکعب از مصرف گاز مربوط به صنایع عمده میشود، خاطر نشان کرد: با هماهنگیهایی که میان شرکت ملی گاز و شرکت پخش فرآوردههای نفتی وجود دارد، مشکلی برای تامین سوخت نیروگاهها وجود ندارد و هیچ محدودیتی در این بخش مشاهده نمیشود.
وی در عین حال یادآور شد که طی سال جاری حدود ۱۸ درصد رشد مصرف خانگی و تجاری را شاهد بودهایم و گازرسانی به صنایع و صادرات هم در این سال ۱۰ درصد رشد داشته است.
نظرات