آثار مثبت گسترش ترانزیت
مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی با بیان اینکه هدفگذاری افزایش میزان ترانزیت و رسیدن آن به ۱۲ میلیون تن است، گفت: توسعه ترانزیت منجر به افزایش درآمدهای کشور میشود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) سعید عبداللهی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به افزایش ترانزیت طی سالهای ۸۸ و ۸۹ اظهار کرد: این رقم از پنج میلیون تن در سال ۸۷ به ۹٫۵ میلیون تن در سال ۸۹ رسیده است.
وی با اشاره به گسترش زیرساختها برای توسعه ترانزیت، تصریح کرد: هدفگذاری افزایش میزان ترانزیت و رسیدن آن به ۱۲ میلیون تن است.
عبداللهی گفت: در این راستا سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای توسعه ترانزیت را از اولویتهای کاری خود قرار داده و برنامههایی رادر این راستا به کار گرفته است.
مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی با تاکید بر این که گسترش ترانزیت با میزان تجارت در منطقه و همچنین روابط کشورهای منطقه ارتباط دارد، اضافه کرد:در صورت وجود تقاضا قابلیت وظرفیت حمل ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن کالا را در سال داریم.
وی در ادامه با بیان این که مسوولان و صاحبنظران بر گسترش ترانزیت تاکید دارند، گفت: توسعه ترانزیت منجر به افزایش درآمدهای کشور میشود و در روابط با کشورهای منطقه تاثیر دارد.
عبداللهی با اشاره به اینکه افزایش درآمدهای ترانزیتی باعث حضور فعال کشور در افزایش رشد اقتصادی منطقه میشود، اضافه کرد: اخیرا موافقتنامهای بین پنج کشور ایران، قطر، عمان، ترکمنستان و ازبکستان منعقد شده وسایر کشورها نیز برای عضویت در این موافقتنامه اعلام آمادگی کردهاند.
مدیر کل دفتر ترانزیت و پایانههای مرزی با اشاره به اینکه برای تحق اهداف باید به زیرساختها در مبادی ورودی و خروجی توجه کنیم، اظهار کر: وزارت راه و ترابری اولویت خود را تکمیل زیرساختهای جادهای و ریلی و دریایی برای توسعه ترانزیت قرار داده است و در این راستا مسیرهای پر اهمیت و حلقههای مفقوده کریدروها شناسایی شدهاند.
به گفته وی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اختصاص بودجه مناسب برای توسعه ترانزیت احداث و بازسازی پایانههای مرزی را مورد تاکید قرار داده است.
نظرات