جمعه 29. ارديبهشت 1391

آخرین به روز رسانی: 10:47:07

شما اینجا هستید: اقتصاد مسکن اقتصاد مسکن روايت شهرداري از بازار مسكن

روايت شهرداري از بازار مسكن

میانگین امتیار کاربران: / 0
ضعیفعالی 

http://www.bananews.ir/سايت شهرداري‌تهران: قيمت‌گذاري املاك تحت‌تاثير طلا روند افزايشي به‌خود گرفته است.

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) سايت رسمي شهرداري ‌تهران در اقدامي كم‌سابقه، يك گزارش تحليلي درباره اوضاع بازار مسكن تهيه كرده كه نشان مي‌دهد: نوسانات اخير بازارهاي ارز و سكه به حدي بر قيمت مسكن در چهارگوشه پايتخت تاثير گذشته است كه مي‌توان جو كنوني بازار مسكن تهران را در «بلاتكليفي خريدار و فروشنده» توصيف كرد.

شهرداري‌تهران در اين گزارش ضمن هشدار درباره افزايش قيمت مصالح‌ساختماني، به نقل از فعالان بازارمسكن، از حركت تدريجي نقدينگي‌ها به حوزه ملك خبر داده و نوشته است: «مشاهده‌های میدانی نشان از آن دارد که قیمت‌گذاری املاک تحت تاثیر نوسان بازار ارز و طلا روند افزایشی به خود گرفته به طوري كه طي يك ماه اخیر تغییرات غیرعادی بازار ارز و سکه از يك‌سو خریداران و فروشندگان بازار مسکن را بلاتکلیف کرده است و از سوي ديگر به گفته مشاوران‌املاک سطح شهر تهران بسیاری از فروشندگان و خریداران هم‌اكنون با تاثیر از التهابات اخیر دست به قیمت‌گذاری یا خرید ملک می‌زنند.»

در متن آنچه سايت شهرداري‌تهران درباره اوضاع كنوني بازار مسكن منتشر كرده، تصريح شده است: «رشد نجومی قیمت سکه و دلار در چندهفته اخیر منجر به افزایش قیمت بسیاری از عوامل موثر و تعیین‌کننده در قیمت‌ها همچون مصالح‌ساختمانی شده است.»

در اين گزارش، همچنين تاكيد شده است: «تغییرات قیمتی و مشخص نبودن وضعیت آینده بازار هم سبب شده تا فروشندگان رفتار بالفعلی را در بازار از خود نشان ندهند و اغلب، بالارفتن قیمت سکه و دلار را بهانه‌ای برای افزایش قیمت فروش خود قرار دهند یا با بستن فایل فروش خود به آینده مبهم بازار چشم بدوزند.»

در گزارش شهرداري قيد شده است: «فعالان بازار مسکن از افزایش مراجعه‌کنندگان خرید خانه خبر می‌دهند و عنوان می‌کنند آشفتگی بازار و افزایش مداوم قیمت کالاهای مصرفی به دنبال رشد قیمت سکه و ارز، بسیاری از خریداران را هراسان از ادامه افزایش قیمت‌ها کرده تا جايی که سعی می‌کنند در صورتی که نیاز مبرم به خرید خانه دارند در کوتاه‌ترین زمان خریداری کنند.»

هم‌اكنون يكي از نگراني‌ها در پايتخت، گسيل‌شدن نقدينگي‌هاي كلان به طرف بازار مسكن است. شركت‌هاي ساختماني در اين باره هشدار داده‌اند كه اگر جلوي سرايت نقدينگي به بازار مسكن گرفته نشود، قيمت‌ها در اين بازار به طور جدي تحت تاثير قرار خواهد گرفت.